Costa del Sol / Andalusië

De Costa del Sol (zonnekust) heeft een zeer aangenaam en gezond klimaat, een uitstekende bereikbaarheid, prachtige steden, brede zandstranden en veel activiteiten voor jong en oud. De kust is 190 kilometer lang en loopt langs de Middellandse Zee van Nerja tot Gibraltar. Ieder jaar trekken er veel toeristen naar de Costa del Sol, dit is niet zo verwonderlijk als je weet dat de zon hier gemiddeld 300 dagen per jaar schijnt!

De luchthaven van Málaga is vanaf diverse steden in Nederland binnen slechts 2,5 tot 3 uur bereikbaar. Zo vliegt u vanaf Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven met gemak naar Málaga. De luchthaven van Málaga is onlangs flink gemoderniseerd, u kunt nu ook met de trein doorreizen naar diverse kustplaatsen zoals Málaga, Torremolinos, Benalmádena en Fuengirola. Vanaf Málaga zijn veel grote steden in Spanje te bereiken. Er is inmiddels een hogesnelheidstrein (zoals de TGV) die u binnen 2 uur naar Sevilla en binnen 2,5 uur naar Madrid brengt.

21. Costa Del Sol E1684366244312

Het mediterrane klimaat is waarschijnlijk de voornaamste reden dat de Costa del Sol immens populair is, met een gemiddelde wintertemperatuur tussen de 12 en 18 graden is het hier in de winter ook bijzonder aangenaam, bovendien regent het amper. De bergen van de Sierra Nevada beschermen de kust tegen de echte kou en de invloed van de zee zorgt dat de temperatuur ook niet verder daalt.

22. Costa Del Sol
Sierra Nevada

In het berggebied Sierra Nevada kun je tijdens de wintermaanden aan wintersport doen, dit gebied is van november tot eind maart een geweldig gebied om te skiën, met prachtige pistes en lange afdalingen. De temperatuur kan hier ‘s- nachts dalen tot 10 graden onder het vriespunt terwijl het overdag weer lekker zonnig is. Met helder weer zijn de contouren van Afrika goed te zien. Een leuke combinatie van strand en sneeuw binnen 2 uur rijden van Málaga!

De voorzieningen aan de Costa del Sol zijn uitstekend te noemen. Daarnaast is de aanwezigheid van goede gezondheidszorg, veel Nederlandse artsen, fysiotherapeuten en tandartsen een prettige gedachte en maakt een verblijf toch wat gemakkelijker. Wanneer men voornemens is om zich als gezin te gaan vestigen aan de Costa del Sol dan is het goed om te weten dat er zich meerdere Internationale scholen en Universiteiten bevinden.

Speelt u golf? In de Costa del Sol liggen meer dan zestig golfbanen. Deze populaire sport wordt het hele jaar door beoefend aan deze Costa del Golf.

23. Costa Del Sol

In onderstaande tabel staan de gemiddelde minimum en maximum temperaturen. Zoals te zien is komt de temperatuur zelfs in januari en december niet onder de 8 graden. In de maanden april, mei en juni is de temperatuur al opgelopen tot over de 20 graden. De temperatuur ligt in de vakantiemaanden juli, augustus en september vaak boven de 30 graden.

In steden als Sevilla, Málaga, Córdoba en Granada kan het zelfs 40 graden worden in de zomer. Vanaf medio oktober zal het in het zuiden van Spanje pas weer koeler worden. Ondanks dat er in de winter wel eens een flinke bui regen valt en het in de zomer behoorlijk heet kan worden heeft Andalusië een heerlijk klimaat.

 


  
Min. temp. Max. temp.
Januari 8 16
Februari 10 18
Maart 12 19
April 14 21
Mei 16 24
Juni 18 27
Juli 20 30
Augustus 22 35
September 18 30
Oktober 16 25
November 14 22
December 12 18

Compare listings

Vergelijken