Regio Benalmádena

Benalmádena Costa is een prachtige kustplaats, er is een heerlijke promenade om te wandelen en een mooie jachthaven, Puerto Marina, waar een breed scala aan restaurants, bars en winkels te vinden is.

Hiervandaan kunt u een boottocht maken om dolfijnen te spotten of te genieten van diverse watersporten, zoals suppen, waterskiën, jetskiën of parasailing.

Mvc071760069 Benalmadena Port Copyright Andalucia Com

Benalmádena Pueblo is een dorpje met het typisch oude Andalusische karakter, het heeft kleine smalle straatjes, waar geen toeristische nieuwbouw te vinden is. Wel veel restaurantjes en kleine winkeltjes. Het ligt ongeveer 2 kilometer hoger landinwaarts. Het oude kasteeltje Castillo de Colomares is uniek met een mix van architectonische stijlen. Het is niet groot, maar de moeite meer dan waard, het kasteel staat vrij hoog, waardoor het mooie uitzichten biedt.

Zeker ook het vermelden waard is de Stupa, een spierwitte boeddhistische tempel met een prachtige gouden toren op het dak. De Stupa is vanaf de kustweg al goed te zien. Het is een van de grootste Stupas in Europa en geeft door zijn hoge ligging ook weer de mogelijkheid voor mooie vergezichten. Als je vanuit Málaga over de snelweg richting Marbella rijdt passeer je bij Benalmádena de bekende kabelbaan Teleférico, een trekpleister om de bijna 800 meter hoge berg Calamorro te bezichtigen met een weids uitzicht over de Middellandse Zee, de Sierra Nevada en de Marokkaanse kust. De leuke plaatsen Arroyo de la Miel met zijn gezellige dorpsstraat en de villawijk van Torremuelle behoren eveneens tot de gemeente Benalmádena.

Benalmadena Cable Car Scaled E1684723034239 1

Compare listings

Vergelijken