Regio Marbella en omgeving

Cabopino

De havenstad Cabopino is gelegen aan de kustweg N340 tussen Marbella en Fuengirola.

Cabopino, ofwel Puerto Cabopino is vooral bekend om haar pittoreske haven, waar meer dan 170 dokplaatsen zijn die worden bezet door exclusieve jachten. De haven wordt omgeven door fantastische stranden die nooit overbevolkt zijn, het strand is uitermate geschikt voor gezinnen met kleine kinderen, het water is er rustig en ondiep. Vrijwel alle restaurants aan het strand beschikken over douches en toiletten. Vanuit het kleine haventje zijn diverse boottochten te maken, om bijvoorbeeld dolfijnen te spotten. Ook is er de mogelijkheid om een sup, een waterfiets of een jet ski te huren.

Tegenover de haven, op de grens tussen Marbella en Mijas Costa vind je Cabopino Golf, een golfbaan met een prachtig uitzicht op zee en het omliggende dennenbos. De golfbaan kent veel hoogteverschillen, veel pijnbomen, diverse waterpartijen en grote greens.

Elviria

Elviria in Oost Marbella, een rustige en ontspannen plek op 15 minuten afstand van Marbella.

Een groot deel van Elviria ligt aan het strand, veel woningen liggen op loopafstand van de beste stranden aan de Costa del Sol. Met een overvloed aan stijlvolle restaurants, strandbars en luxe hotels, zoals de strandclubs Nikki Beach,The Beach House en het exclusieve Don Carlos Hotel.

Naast de prachtige zandstranden bevindt Elviria zich dichtbij de bergen, die te beklimmen zijn, zoals El Soto de Marbella, met een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee, de Sierra Nevada, de rots van Gibraltar en zelfs Afrika. Ook zijn er verschillende golfbanen aanwezig, de meest bekende is de Santa Maria Golf en Country Club. Naast Elviria zijn Las Chapas, El Rosario en Los Monteros bekende en populaire woonwijken welke zijn gelegen aan de rand van Marbella stad.

17. Marbella

Marbella

Marbella is een mondaine kustplaats en populair vanwege zijn ligging en zijn rijke historie. Marbella ligt aan de bergrug van de Sierra Blanca, in deze bergen zijn bij opgravingen resten gevonden van Fenicische, Carthaginensische en Romeinse nederzettingen. Ook hebben de Moren de stad nog lange tijd in handen gehad, dit is een van de grootste redenen dat Marbella een flinke mengelmoes van culturen is geworden. Het oude centrum herbergt veel bezienswaardigheden, allemaal afkomstig uit verschillende stukken geschiedenis.

Buiten deze rijke historie is de stad een van de populairste kustplaatsen aan de Costa del Sol.

Marbella heeft een uiterst luxe jachthaven, Puerto Banús, waar men het gehele jaar door de meest dure jachten kan bewonderen. Met havengelden die kunnen oplopen tot 500.000 euro per vierkante meter en huurprijzen van meer dan 4.000 euro per dag voor de grotere jachten is dit één van de duurste jachthavens in heel Europa. Met name rijke Arabieren leggen hier hun jacht in de haven. Tevens zijn er in en rondom de haven veel leuke eetgelegenheden, boetieks en bars te vinden. Dure winkels met bekende exclusieve kledingmerken als Gucci, Versace en Chanel mogen uiteraard niet ontbreken in deze mondaine badplaats. Het nachtleven van Puerto Banús met zijn vele discotheken en clubs staat bekend als een van de meest populaire uitgaanscentra en ‘place to be’ aan de Costa del Sol.

Puerto Banus Scaled E1684591498863 1

Het historische centrum van Marbella is omgeven door smalle straatjes met kleine steentjes en gaan over in gezellige pleinen, een van deze pleinen is het prachtige Plaza de Naranjos, het centrale punt van de binnenstad. Op het plein zijn diverse restaurants, waar je in de schaduw van de sinaasappelbomen kunt lunchen of dineren. Op het plein staan 2 belangrijke gebouwen, het 16e -eeuwse stadhuis, Casa del Corregidor en de Kapel van Apostel Sint Jacobus, de oudste christelijke parochie kerk. Midden in het centrum staat de 400 jaar oude Iglesia de Nuestra Senora de la Encarnacion, een vrij toegankelijke katholieke kerk, de kerk is prachtig van binnen en zeker een bezoek waard.

Nueva Andalucia

Nueva Andalucia werd ontworpen en gebouwd door de Catalaanse projectontwikkelaar Jose Banus die in 1962 naar Marbella kwam en grond aankocht. In 1965 werd gestart met de bouw van de jachthaven Puerto Banus. De wijk eromheen groeide uit tot een prachtige residentiele wijk vlakbij de mondaine haven. In de wijk zijn zeer grote witgekalkte villa’s en uiterst luxueuze appartementen gebouwd, alles is zeer ruim en mooi opgezet. Nueva Andalucia is vooral bekend als de Golf Valley, er zijn hier 4 topbanen te vinden, waaronder Las Brisas en Aloha Golf.

Benahavís

19. MarbellaTen noorden van Marbella ligt Benahavís, op een gemiddelde hoogte van 150 meter boven de zeespiegel. Het gelijknamige dorp is charmant en authentiek, waar rust, prachtige landschappen en meerdere golfbanen te vinden zijn. Hoewel het dorp zelf klein is, is de gemeente zeer groot en omvat talrijke bergketens, rivieren, valleien en bossen. Het dorp zelf bevat kleine straatjes, schattige doorkijkjes (met verschillende fotogenieke trappen naar boven betegeld met blauw/witte tegels), diverse restaurants én de thuisbasis van de Sabor a Málaga hotelschool. Het dorp heeft een van de beste golfbaan selecties van de Costa del Sol, met maar liefst 9 golfbanen in de omgeving, onder andere het bekende Los Arqueros Golf and Country Club en het exclusieve Marbella Club Golf Resort.

De Guadalmina rivier biedt canyoning mogelijkheden, u volgt een route langs watervallen en baden, een hele uitdagende en misschien wel de meest avontuurlijke activiteit aan de Costa del Sol. Er is tevens een hele mooie wandeling, die u over een prachtige houten brug langs een oud Moors irrigatiekanaal leidt. De route brengt u langs diverse mooie vergezichten, u ziet hier de golfbanen en diverse kleine watervallen.

La Zagaleta

La Zagaleta is een van de meest luxueuze woonwijken van Europa, een landgoed omgeven door pijnbomen, natuurlijke meren en golfbanen. Hier staan ongeveer 250 statige en zeer exclusieve villa’s met een prachtig uitzicht op Gibraltar en de Noord-Afrikaanse kust. De eigenaar, Enrique Perez Flores kocht het land aanvankelijk om er 3.000 appartementen te bouwen, maar in plaats daarvan heeft hij zich gericht tot de rijken der aarde, die werden aangetrokken door de privacy die het landgoed biedt.

De in- en uitgang kunnen alleen via de bewaakte poorten worden gepasseerd en het gebied wordt 24 uur per dag bewaakt. Er zijn golfbanen, tennisbanen, manege met stallen, allerhande managementdiensten en een helihaven voor de vele VIP bewoners van dit zéer exclusieve gebied.

Compare listings

Vergelijken