Regio Málaga

4. Malaga En Omgeving Stad  

Málaga is een provincie in Andalusië, Zuid-Spanje aan de Costa del Sol. De provincie is genoemd naar de gelijknamige stad Málaga. De stad Málaga ligt aan de Middellandse Zee en wordt omgeven door bergen en doorkruist door twee rivieren, die beiden uitmonden in de Middellandse Zee. De stad heeft een mediterraan en subtropisch klimaat, met milde winters en niet al te hete zomers. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 20 en 30 graden. De stad heeft een belangrijke zeehaven en ontvangt jaarlijks bijna net zoveel cruiseschepen als Barcelona, de grootste haven van Spanje. Málaga is na Sevilla de grootste stad van Andalusië. Het is tevens de geboortestad van Pablo Picasso en acteur Antonio Banderas.

5. Malaga PromenadeDe pier van Málaga is onlangs helemaal gerenoveerd, de Muelle Uno is omgebouwd tot een schitterende promenade, met een openlucht winkelcentrum, leuke terrasjes en restaurants. Onder deze promenade kan goed geparkeerd worden. Opvallende bezienswaardigheden zijn de kleurige kubus van Centre Pompidou en de vuurtoren. Midden in het historische centrum staat de kathedraal van Málaga. In de volksmond wordt de kathedraal de Manquita genoemd, wat de eenarmige dame betekent, de kathedraal heeft namelijk maar 1 toren die volledig is afgebouwd.

Het Picasso Museum is misschien wel het bekendste museum in Málaga en omstreken, in het museum hangen meer dan 200 werken van de Spaanse schilder Pablo Picasso. De Plaza de Merced is een van de levendigste pleinen van Málaga, aan dit plein met zijn vele restaurants en tapabars ligt tevens het geboortehuis van Pablo Picasso (Casa Natal de Pablo Picasso). In Málaga stad staat het voormalige Moorse fort Het Alcazaba, deze is op de helling gebouwd van de Gibralfaroberg en is te bezichtigen.

Het Castillo de Gibralfaro is het in het oog springende kasteel op de 130 meter hoge Gibralfaroberg, het 14e eeuwse kasteel ligt boven de paleizen en het fort van Alzacaba en biedt een schitterend uitzicht over Málaga centrum.

Een kilometer of vijf buiten het centrum liggen de Botanische tuinen van Málaga, de Jardin de la Concepción, het is een van de grotere botanische tuinen in Europa met een diversiteit aan bomen, bloemen en planten van over de hele wereld. Ook hier weer een mooi uitzicht over Málaga. Onderdeel van de provincie Málaga zijn o.a. de bekende steden Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola, Alhaurín de la Torre, Mijas, Calahonda , Cabopino, Marbella, Estepona en Ronda.

6. Malaga Botanische Tuin E1684596574807

Compare listings

Vergelijken