Regio Mijas

Mijas

Mijas is misschien wel een van de bekendste witte dorpjes aan de Spaanse Costa del Sol. De gelijknamige gemeente bestaat uit 2 delen; landinwaarts ligt Mijas Pueblo en aan de kuststrook van Mijas Costa vinden we La Cala de Mijas.

14. Mijas Andalusische JurkenHet oude stadscentrum van Mijas Pueblo is gebouwd op een rotsplateau op circa 400 meter boven zeeniveau. Het biedt op verschillende plaatsten een spectaculair uitzicht op de bergen, zee en de omliggende dorpen. Het pittoreske dorpje zie je fel afsteken tegen de rotsen, de witte huisjes zijn kriskras tegen de bergen aangebouwd. Een slingerende bergweg brengt je naar boven, naar het dorp dat onder andere bekend staat om zijn vele ezeltjes. De ezel is tevens het symbool van Mijas. Het centrum is nagenoeg autovrij, er is een grote parkeergarage waar toeristen voor € 1,00 hun auto kunnen parkeren.

Mijas Pueblo wordt gekenmerkt door kleine steegjes, terrassen met blauwe potten vol geraniums, kleurrijke kozijnen en prachtige poortjes. U vindt er vele bars, restaurants en souvenirwinkels. Mijas Pueblo heeft ook een stieren arena, het is een van de weinige arena’s met een ovale ring, de arena stamt uit 1900 en is te bezichtigen. Aan de randen van Mijas Pueblo is een botanische tuin, deze tuin is vrij toegankelijk en aangelegd vlak bij La Muralla, de naam verwijst naar de oude Arabische vesting die de omgeving domineerde, Hier is wederom een panoramisch uitzicht over het zuiden van Andalusië.

La Cala de Mijas

Deze plaats aan de kust ligt in het midden van de Costa del Sol, op nog geen 25 minuten rijden vanaf Málaga Airport. U treft hier minder toeristen aan dan in Fuengirola en Marbella. Rust en strand zijn de kenmerken van dit dorp. Verder heeft dit dorp een prachtig aangelegd wandelpad, dat langs de kustlijn loopt tot aan Calahonda. Tijdens de wandeling langs dit pad van 6 kilometer treft u diverse soorten flora aan.

15. Mijas La Cala De Mijas Pad E1684596649298

Calahonda

Calahonda is een kleine stad in Andalusië, het ligt aan de kust halverwege Fuengirola en Marbella.

De stad werd in 1963 ontwikkeld, het is een plaats vol luxe villa’s, appartementen en vakantie complexen. Deze zonnige plek biedt vele restaurants, bars, tennisbanen, een manege en een golfbaan.

Vanaf Calahonda zijn er nog 4 golfbanen op korte rij-afstand te bereiken. Calahonda biedt tevens moderne winkelcentra, banken en internationale medische centra. Vlakbij Calahonda ligt de pittoreske haven van Cabopino waar u watersporten kunt beoefenen en een grote keuze heeft aan restaurants en bars. Vanaf hier kunt u via het gouden zandstrand wandelen naar Marbella.

Compare listings

Vergelijken