Málaga Oost

Nerja

2. Malaga Oost NerjaNerja ligt aan de kust van de Middellandse Zee, ruim 50 kilometer ten oosten van Málaga, Nerja is bekend vanwege het Balcón de Europa, een promenade in het centrum boven op een klif die de zee insteekt. Hier heb je een prachtig uitzicht op de zee en de omliggende bergen. Tevens is Nerja de meest oostelijke stad van de Costa del Sol met maar liefst 300 dagen zon per jaar!

Ook vind je er de druipsteengrotten (Cueva de Nerja), een reeks kalksteengrotten waar vele archeologische vondsten zijn gedaan en waar muurschilderingen van meer dan 20 duizend jaar oud zijn gevonden. De grotten werden ontdekt in 1959 en worden beschouwd als een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van het land. De grotten zijn voor een klein deel toegankelijk voor publiek, de Sala de la Torca staat bekend om zijn geweldige akoestiek en wordt zelfs gebruikt voor muzikale evenementen.

Frigiliana

Eén van de witte dorpjes waar Andalusië bekend om staat, zo’n 7 kilometer landinwaarts van Nerja.

Het oude Moorse stadscentrum van Frigiliana, ook bekend als de Barribarto, wordt beschouwd als een van de best bewaard gebleven historische dorpen in de provincie Málaga. Het dorp is officieel nationaal erfgoed. Het oude gedeelte van het dorp is prachtig gerenoveerd, je moet er even voor klimmen (300 meter boven zeeniveau), maar dan word je beloond met een prachtig uitzicht. Wanneer je door dit oude gedeelte loopt, lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. Je waant je in Marokko, met omhooglopende, smalle geplaveide straatjes, witgekalkte huisjes met rode daken en smeedijzeren balkons met bloembakken. El Fuerte, de heuvel boven het dorp is te beklimmen, je bereikt haar top via een indrukwekkende wandelroute van 7 kilometer. Op het hoogste punt (bijna 1000 meter boven zeeniveau) geniet je van een schitterend uitzicht over het hele kustgebied van Málaga.

Frigiliana ligt midden in het natuurpark van Sierras de Almijara, Tejeda en Alhama.

1.Malaga Oost Frigiliana

Torrox

De gemeente Torrox bestaat uit 2 plaatsen, Torrox Pueblo in het binnenland en Torrox Costa dat aan de kust ligt. Torrox Costa is het toeristische gebied met haar stranden en vele restaurants. De vuurtoren van Torrox Costa is de belangrijkste attractie in de stad en werd gebouwd in 1864. Het is de enige openbare vuurtoren in de provincie Málaga. Binnen in de vuurtoren is het Museo Marino de Torrox (Maritiem Museum van Torrox) gevestigd.

Colmenar

Colmenar is een dorpje met witgekalkte pittoreske huizen, grenzend aan het Montes de Málaga natuurpark, op een afstand van circa 32 kilometer landinwaarts vanaf Málaga. Colmenar heeft veel eeuwenoude kloosters, kerken en tavernes. Het dorpje ligt in beschermd natuurgebied met indrukwekkende rivieren, watervallen, ruig landschap en fascinerende vergezichten. De (besneeuwde) bergtoppen van de Sierra Nevada zijn vanaf hier goed te zien.

Colmenar staat vooral bekend door artisanale (handgemaakte en ambachtelijke) producten zoals geweven manden, tapijten en matten van natuurlijke vezels. Maar ook door de productie van zelfgemaakte honing, olijfolie of versgemalen bloem. Alle unieke en traditionele producten zijn goed verkrijgbaar in de ambachtelijke winkeltjes die het dorpje rijk is. Je vindt hier naast olijfboomgaarden ook veel wijngaarden, voornamelijk zoete wijn wordt in deze streek geproduceerd. De prachtige rotsenformatie van El Torcal met haar eeuwenoude kalkstenen ligt dichtbij.

Rincón de la Victoria

Rincón de la Victoria ligt ongeveer 20 kilometer ten oosten van de stad Málaga en staat bekend om zijn prachtige stranden met helder water en zacht zand. Playa de Rincón de la Victoria is de bekendste, een ander populair strand is Playa Cala de Moral, dit strand ligt in een baai waardoor hier uitstekend gezwommen kan worden. Het stadje staat ook bekend om zijn vele feesten, waarvan Feria de Victoria in de maand augustus de bekendste is. Tijdens het festival zijn er concerten, flamenco optredens, attracties en veel mogelijkheden om heerlijk te eten en te drinken. De stad staat tevens bekend om het rijke verleden, die zelfs teruggaat naar de prehistorie. Er is ook een grot te vinden; de Cueva del Tesoro, waarvan de muren zijn bedekt met oude schilderingen en tekeningen.

3. Malaga Oost Rincon De La Victoria

Compare listings

Vergelijken