Regio Estepona en Sotogrande

Estepona

Estepona is een gezellig klein vissersplaatsje, dichtbij Marbella en 50 autominuten van het vliegveld van Málaga. De stad heeft een moderne jachthaven en heeft door zijn gunstige ligging in de bergen aan de kust een heerlijk Middellands zee klimaat. Estepona heeft 21 kilometer aan witte zandstranden en heeft een rijke historie, er zijn bewijzen dat de stad al sinds de prehistorie bewoond wordt. Het centrum is opvallend rustig en minder commercieel dan andere badplaatsen aan de Costa del Sol. De Paseo Marítimo de Estepona is de boulevard van Estepona, bij helder weer kun je Gibraltar of zelfs Marokko zien liggen.

In het centrum zijn buiten rustige pleinen en oude huisjes, ook muurschilderingen te zien, met name op de zijkanten van flatgebouwen. Er zijn zoveel muurschilderingen dat er zelfs een wandelroute is uitgestippeld om ze te kunnen bewonderen. De Orquidario de Estepona is een tuin vol orchideeën die je zowel binnen als buiten kunt bekijken, de orchideeën staan het hele jaar in bloei. Buiten de orchideeën is er een waterval en zijn er vele andere tropische planten te bezichtigen.

15. Mijas La Cala De Mijas Pad E1684596649298 1

Sotogrande

Sotogrande is een luxe resort helemaal ten westen van Marbella en net voor Gibraltar. Er zijn golfbanen, diverse tennis- en padelbanen, een jachthaven, een manege, restaurants en verscheidene hotels. Het resort van 2000 hectare is volledig omheind en wordt dag en nacht bewaakt. Het lijkt op een kleinere versie van Beverly Hills, erg weids opgezet, met lange lanen waaraan de prachtigste villa’s zijn gebouwd. Uiteraard zijn er ook diverse luxe appartementencomplexen te vinden, veelal gebouwd rondom de jachthaven. Sotogrande is het centrum van de internationale polo- en golfcompetitie van Spanje. Met vijf van de mooiste golfbanen en clubs in Europa. Valderrama Golf Club is van de vijf golfbanen wellicht de meest bekende, mede door het jaarlijkse Volvo Masters toernooi. Sotogrande is tevens de thuisbasis van de Valderrama en San Roque hippische centra, die beiden paardrijlessen aanbieden.

Sotogrande Scaled 1

Compare listings

Vergelijken