Regio Guadalhorce en Alhaurín

Valle del Guadalhorce

Deze vallei kenmerkt zich door zijn vruchtbaarheid en de teelt van groenten en fruit waaronder citrusvruchten zoals mandarijnen, sinaasappelen en citroenen, ofwel de tuin van Málaga. De regio is momenteel erg populair bij buitenlanders die zich gaan vestigen in de bekende plaatsen Alhaurín de la Torre en Alhaurín el Grande.

9. Guadalhorce
8. Guadalhorce Sinaasappelboom

 

Caminito del Rey

Caminito del Rey is een spectaculaire wandelroute, een deel van de wandeling loop je over een smal pad boven een kloof. De kliffen hebben een hoogte van 400 meter, vanuit het verleden staat het pad bekend als het gevaarlijkste wandelpad van Spanje. Caminito del Rey is tussen 1901 en 1905 aangelegd als onderdeel van een elektriciteitsproject. Door de ligging en locatie was het ideaal om hier stroom op te wekken, hiervoor was een toegangsweg nodig voor de medewerkers. Op deze manier kon men onderhoud plegen en materiaal aanvoeren voor de bouw van de stuwdam. Omdat er in de regio alternatieven kwamen die meer stroom leverden verviel de hoofdfunctie van deze locatie.

Ondertussen was het pad in gebruik genomen door de lokale bevolking, dit was niet zonder risico, verschillende mensen zijn hier om het leven gekomen. In 2000 werd besloten het pad officieel te sluiten, in 2013 werd begonnen met de renovatie van het pad, oude delen werden opgeknapt en sommige delen werden vervangen door een nieuw houten pad. Het pad is inmiddels een veilig wandelpad geworden, maar zeker niet minder spectaculair. De Caminito is 2,9 kilometer, maar met de aanlooproutes erbij loop je in totaal 7,7 kilometer, een echte aanrader!

7. Guadalhorce Camino Del Rey Reserve

Alhaurín de la Torre

Een van de witte dorpen (Pueblos Blancos) in Andalusië; met grote omliggende citrus- en avocadoplantages. Gelegen in de heuvels van Sierra de Mijas. Hier kun je nog ontsnappen aan de kustgebieden met zijn enorme drukte, terwijl de kust toch dichtbij is. Alhaurín de la Torre is nog geen typische toeristenplaats, maar heeft veel te bieden, van de leuke typische witgekalkte huizen tot mooie groene parken en pleinen. De historische kerk El Alamillo uit 1875 is te bezoeken, alsmede de Finca el Porton. Dit is een schitterende tuin aan de rand van Alhaurín de la Torre, de Finca wordt door de gemeente gebruikt voor sociale en culturele doeleinden. Het heeft een openlucht auditorium waar veel concerten en uitvoeringen worden gegeven.

Alhaurín el Grande

Ahaurín el Grande ligt nabij Málaga aan de voet van de noordkant van de Sierra de Mijas en kijkt uit over de spectaculaire Guadalhorce vallei. Alhaurín el Grande staat bekend om zijn gastronomie, in de hoofdstraat (Camino de Málaga) vind je diverse gezellige en goede restaurants. Het dorp wordt nog niet overspoeld door toeristen en heeft zijn Spaanse karakter nog kunnen behouden, er zijn veel culturele en religieuze feesten die uitbundig worden gevierd. Er zijn diverse prachtige wandelroutes door de bergen, via watervallen en geweldige vergezichten.

Barranco blanco, een aan te raden wandelroute. De meest avontuurlijke in de streek, de route voert door en langs het water met veel groen en prachtige witte stenen. Dit natuurgebied is te vinden tussen Alhaurín el Grande en Coín.

 

Compare listings

Vergelijken